Boek je ideale zonvakantie
Profiteer van de beste aanbiedingen
Regel alles voor je trip naar Siófok

Bungeejumpen Siófok Activiteiten

Ken jij geen angst en ben jij wel in voor een ervaring die je nooit meer zult vergeten? Ga dan Bungeejumpen in Siófok! Disclaimer: als je hoogtevrees hebt of flauwvalt door een te grote hoeveelheid adrenaline in bloed, dan is bungeejumpen misschien niet voor jou weggelegd. Maar ben jij een echte thrillseeker, dan kun je Siófok niet verlaten zonder dat je aan een elastisch koord hebt gebungeld!

Overwin je hoogtevrees door te bungeejumpen in Siófok!

Misschien ben je een echte pro wat betreft bungeejumpen, of wellicht is de tijd aangebroken dat je van jezelf de angst voor hoogtes in de ogen moet kijken. Of je nu een ervaren jumper bent, of niet, iedere bungeejump ervaring is uniek. Bij bungeejumpen spring je van een grote hoogte naar beneden, terwijl je met je voeten vastzit aan een elastisch koord. Vlak voordat je het oppervlakte raakt, veer je weer terug, als een soort jojo.

Veiligheid staat voorop, maar toch wordt bungeejumpen wel gerekend tot de risicosporten. Gelukkig zijn er strenge regels en veiligheidsvoorschriften opgesteld waar je je aan moet houden, wanneer je besluit te springen, waardoor het risico dat je je bezeerd zeer nihil is.

Groeiende populariteit

Afgelopen jaren is de extreme sport steeds populairder geworden. Bungeejumpen an sich is echter veel ouder. De eerste bungeejump sprongen werden gemaakt door de Indianen, op het eiland Pentecost. Dit was een onderdeel van een traditie, waarmee ze hun mannelijkheid bewezen. Rond het jaar 1970 werd de eerste bungeejump in Europa uitgevoerd, door de Dangerous Sports Club van de universiteit van Oxford, met de Clifton hangbrug in Bristol als springpunt. Deze brug is wel 75 meter hoog! Maar de hoogste sprong ter wereld kun je maken in de Plettenbergbaai in Zuid-Afrika. Hier kun je springen van een hoogte van wel 216 meter. Zou jij het durven?

Over de hele wereld kun je de adrenaline kick van bungeejumpen ervaren. Zo kun je springen vanaf bruggen, hoge gebouwen, bouwwerken, pieren, etc. Maak je een hoge sprong boven het water, dan noem je dit een waterdip. Vaak raak je lichtjes de golven aan, waarna je weer soepel terugveert aan het elastiek.

Bungeejumpen op Coca Cola Beach

Heb jij altijd al een (veilige) vrije val willen maken en heb je wel behoefte aan een flinke adrenaline boost, ga dan bungeejumpen in Siófok! Deze activiteit is populair onder toeristen en kun je ervaren aan het einde van de boulevard bij de Coca Cola Beach. Vanaf een (misschien wat overweldigende) hoogte duik jij als bungeejumper naar beneden. Tijdens je sprong in het diepe kun je genieten van een prachtig uitzicht over het Balatonmeer en de bijbehorende stranden.

Bungeejumpen: de voorbereiding

Tijdens het bungeejumpen kun je het best vrijetijdskleding aan doen die prettig zit. Voor de sprong krijg je bovendien een speciaal harnas om, waarmee je wordt verbonden met het koord. De sport is voor iedereen toegankelijk en de veiligheid kan ondertussen maximaal worden gegarandeerd.

Wil je alvast oefenen, dan kun je natuurlijk een paar sprongen wagen op de nummer één locatie voor bungeejumping in Nederland: Scheveningen. Vanaf een toren op de bekende pier spring je boven zee naar beneden vanaf een afstand van 60 meter. Hoe hoog leg jij de lat? Daag jezelf en je vrienden uit en kom van de zomer bungeejumpen in Siófok!

Review toevoegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prijs / Kwaliteit
Personeel
Locatie