Boek je ideale zonvakantie
Profiteer van de beste aanbiedingen
Regel alles voor je trip naar Siófok

Millennium Park Activiteiten

millenium park siofokBen je ondertussen al een aantal dagen gesetteld in de Hongaarse badplaats, ben je het strand nu wel een beetje zat en verlang je naar wat groen? Dan is het Millennium Park het perfecte toevluchtsoord tijdens je zonvakantie. Kom heerlijk tot rust tussen de prachtige architectuur en rijke natuur, in het gezelschap van de lokale bewoners en de toeristen van Siófok.

Flora, fauna, kunst & architectuur

Het Millennium Park, voorheen bekend als het Baross Park, werd gebouwd in 1904 en is gevestigd aan de voorkant van het treinstation van Siófok. Rond 1994 werd het park gerenoveerd en opengesteld voor de burgers van Siófok. Het park is 16.000 vierkante meter groot. Het duurt dus wel eventjes eer je alle hoekjes van het park hebt ontdekt.

Naast prachtige flora en fauna vind je verschillende kunstwerken en oogverblindende fonteinen. Bezoek je het park na de avondschemering, dan paradeer je de paden terwijl je wordt omringd door betoverende, gekleurde verlichting. Het Millennium Park is het ideale decor voor een romantische avondwandeling.

Kunst en cultuur snuiven in het Millennium Park

Ben je een kunstliefhebber, dan is een bezoekje aan het Millennium Park je tijd en energie 100% waard. Tussen het perfect groene gras en felgekleurde bloemen vind je bijzondere kunstwerken. Één van die kunstwerken is het Tweede Wereld Oorlog monument, ontworpen en geconstrueerd door de Hongaarse kunstenaar Sándor Kiss. Een andere blikvanger is de ‘Well of Tears’ of ‘The Fountain of 56 Tears’, door Thomas Varga. Dit is een tribuut aan de 56 slachtoffers die zijn gevallen tijdens de Hongaarse revolutie. In het kunstwerk vind je een huilende vrouw, die haar hoofd vanuit verdriet naar beneden buigt. Ook de ‘Showering Woman’, door István Martsa, afkomstig uit 1956, is een zeer geliefd kunstwerk dat je met open mond kunt gaan bewonderen.

Buitenlucht concerten

Siofok is de geboortestad van de beroemde Hongaarse componist Imre Kálmán. In het park vind je een speciaal muziek paviljoen, waar in de zomermaanden muzikale avonden worden georganiseerd. Dit zijn de zogenaamde ‘open-air concerts’. In het midden van het plein schittert een standbeeld van de componist, dat is gecreëerd door de kunstenaar Imre Varga, wie verantwoordelijk is voor de creatie van verschillende beelden die je vindt in het park en het centrum van Siofok.

Het Millennium Park bewonderen?

Wil je erop uit en je in stilte wanen in een prachtig, rustgevend landschap, dan is een bezoekje aan het Millennium Park een must op je bucketlist. Het park is de hele week toegankelijk. Klaar voor een middagje tussen kunst, geschiedenis en de natuur? Stop wat snacks in je rugzak en geniet alleen, of samen met je vrienden, van het mooiste park in Siófok!

Review toevoegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prijs / Kwaliteit
Personeel
Locatie