Boek je ideale zonvakantie
Profiteer van de beste aanbiedingen
Regel alles voor je trip naar Siófok

Mineral Museum Activiteiten

mineral museum siofokBen je groot of ‘kei’ fan van bijzondere stenen, fossielen, mineralen en kristallen? Dan is het Mineral Museum in Siófok, the place to be. Verwonder je over al het pracht en praal dat zorgvuldig verzameld en bewaard wordt in het Hongaarse privémuseum, dat je vindt in Siófok. Ontdek de magie van geologie en verschillende subterranean relieken van over de hele wereld!

Een unieke, groeiende collectie

Het museum, gevestigd in het centrum van de Hongaarse badplaats, opende in 1986. De verzameling wordt beschermd en bewaakt door het de ‘Hungarian National Heritage Label’. In het museum heb je toegang tot 3000 stukken uit de gehele collectie. Tentoongesteld liggen verschillende unieke objecten van over de hele wereld. De meeste mineral zijn echter afkomstig uit de Pannonische vlakte en de mijnen in Transylvanie.

De Kövecses familie

Het Mineral Museum heeft een mooie geschiedenis. Voor vier generaties lang verzamelt de Kövecses Family allerlei soorten mineralen, variërend in vorm en kleur. Lajos Kövecses-Varga, de oprichter en eigenaar van het museum, ontdekte in 2001 zelfs een uniek, nieuw mineraal: Kochsandorite. Dit mineraal is een essentieel onderdeel geworden van de groeiende collectie. Naast de Kochsandorite zijn er nog andere, bijzondere mineralen die je kunt bewonderen in het museum, zoals Calcite, Celestine, Jasper, Orthoceras, Trilobites en Ammonite. Als een echte liefhebber van mineralen, kijk je ogen uit!

Mineral Museum: ontdek National Heritage!

Het museum werd in 1986 erkend als National Heritage en in bescherming genomen door de Hongaarse staat. In 2016 is het museum gerenoveerd en uitgebreid. Vandaag de dag is een bezoekje aan Mineral Museum één van de populairste (middag) uitjes onder toeristen, maar ook de lokale omgeving verwondert zich nog steeds over de collectie. De meeste toeristen bezoeken het museum op één van de frissere zomerdagen. Schijnt het zonnetje een keer niet, dan kun je op deze locatie op een droge manier kunst en cultuur snuiven.

Wat zijn mineralen?

Wat zijn mineralen nu precies? Dat vraag je je misschien af. Mineralen zijn simpel gezegd substanties, bestaande uit één of meerdere atomen. Door de geschiedenis heen zijn er op deze aarde ongeveer 80 soorten elementen gevonden. Deze elementen hebben ruim vierduizend mineralen gevormd, zoals koper en ijzer. Alle edelstenen en kristallen bestaan uit mineralen, maar niet ieder mineraal is per se een edelsteen of kristal. Dit hangt af van verschillende factoren, zoals de hardheid, complexiteit van de samenstelling en de aan- of afwezigheid van een kristallijne structuur.

Bewonder het Hongaarse Mineral Museum!

Met je entreekaartje krijg je toegang tot de gehele collectie van het museum. Deze is verspreid over vijf verschillende kamers en met daarin 54 kasten, waarin de mineralen worden tentoongesteld. De vijf kamers hebben ieder een eigen thema. De mineralen en andere objecten zijn geordend op plaats van herkomst. De verschillende zalen zijn: ‘Hungary’, ‘the World’, ‘the Highlands’, ‘the Cavnic Minerals’ en ‘Other Transylvanian minerals.’

Het museum is erg centraal gelegen, namelijk in het centrum van Siofok, en is enkel een paar stappen verwijderd van het Balatonmeer. Heb je na een paar luie dagen op het strand zin om wat cultuur en geschiedenis te snuiven? Aarzel dan niet en bewonder de betoverende mineralen collectie in het Hongaarse Mineral Museum!

Review toevoegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prijs / Kwaliteit
Personeel
Locatie