Boek je ideale zonvakantie
Profiteer van de beste aanbiedingen
Regel alles voor je trip naar Siófok

Siófok Watertoren Activiteiten

siofok watertorenDe Siófok Watertoren, ook wel de Víztorony genoemd, is één van de populairste trekpleisters van de Hongaarse stad. Deze 45 meter hoge watertoren is een attractie waar de lokale bewoners maar al te trots op zijn. En deze trots is dan ook zeer terecht. Wanneer je afreist naar Siófok kun je een bezoekje aan de Siófok Watertoren niet overslaan. Als kers op de taart dient deze prachtige toren ook als het ideale decor voor een originele Instagram-foto. Say cheese!

Ontdek de Hongaarse trots: Víztorony!

De watertoren is gebouwd in de 20e eeuw, in het jaar 1912. Arpad Guth en Jenő Gergely zijn hiervan de ontwerpers geweest. De toren zelf is 45 meter hoog, het water bassin is 5 meter hoog en kan wel 250m3 water bevatten. Met die hoeveelheid water kun je je bad wel wat keren laten vollopen!

Alhoewel de bezienswaardigheid tot vandaag de dag nog veel aandacht krijgt, heeft de toren sinds 1973 al geen functie meer. Voorheen werd de watertoren wél gebruikt als watervoorziening. Sinds de jaren ’80 heeft de toren enkel een toeristisch doel. Deze werd omgetoverd tot een uniek, toeristische trekpleister en uitgebreid met een centrum. In 2012 werd de toren, vanwege zijn 100 jarig bestaan, verder gerenoveerd en gemoderniseerd. De trekpleister beschikt nu over meerdere liften, een unieke Samsung beleveniswereld en een geliefd restaurant.

Ben je helemaal in de toren geklommen, dan kun je genieten van een adembenemend uitzicht op Siófok en de omgeving. Is het weer zonnig en is de lucht helder, dan kun je zelfs, met je blote ogen, de Badacsony heuvel zien. Deze ligt 60 kilometer verder. Hoe bijzonder is dat?

Het toeristisch centrum van de Siófok Watertoren

In het toeristisch centrum van de Siófok Watertoren vind je de Szentkirályi Oxigén bar. Bij deze bar kun je heerlijke speciale koffie creaties, cocktails en allerlei zoete lekkernijen bestellen. Nippend aan je cocktail, of vingerlikkend na het consumeren van suikerrijke hapjes, kun je heerlijk tot rust komen en de Hongaarse horecawereld inspecteren. Ben je helemaal verzadigd, dan kun je vervolgens rondlopen op één van de ‘open air observatie’ terrassen. Hier kun je wegkwijlen bij het prachtige uitzicht op Siófok en omgeving.

De Samsung Experience Center

In de Siófok Watertoren vind je een hele bijzondere ruimte: de Samsung Experience Center. Hier kun je heel relaxed, onderuit gezakt, genieten van een 360°C uitzicht van het Balatonmeer. In deze ruimte worden bovendien technologieën van de toekomst geïntroduceerd. Ben jij klaar voor een technologische revolutie?

Een bezoekje plannen aan de Siófok Watertoren?

Gedurende het hele jaar kun je een bezoekje plegen aan de Víztorony watertoren. Handig om te weten: in het hoogseizoen gelden er andere openingstijden dan in het laagseizoen. De Siófok Watertoren is op iedere maandag sowieso gesloten. Op de andere dagen van de week zijn variërende openingstijden van toepassing.

Review toevoegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prijs / Kwaliteit
Personeel
Locatie