Algemene informatie

Algemene informatie

Siófok, Hongarije

Siófok is een van de belangrijkste badplaatsen van Hongarije. Met ongeveer 22 500 inwoners is Siófok de grootste plaats gelegen aan het Balatonmeer. De populaire hotspot staat bekend om een geweldig nachtleven en een fijne zomer zon. Maak een wandeling over de grote boulevard, snuif een stukje cultuur in het oude centrum of neem een duik in het heerlijke water! Siófok is zowel ontspannen als feesten!

Weer Siófok, Hongarije

Het weer in Siófok wordt zeer beïnvloed door het Balatonmeer. Hierdoor liggen de temperaturen in de winter rond het vriespunt en kent Siófok warme tot hete zomers. In de maanden juni, juli en augustus ligt de temperatuur rond de 25˚C.

Juli is gemiddeld genomen de warmste maand van Siófok. Ook in mei is de temperatuur in Siófok al aangenaam genoeg om in het Balatonmeer te zwemmen en een bruin kleurtje te krijgen.

Klimaatinformatie Siófok

Maand Juni Juli Aug Sep
Max Temp. 24 26 26 22
Min Temp. 13 14 15 11
Zonuren 7 8 8 6

Geldzaken

In Hongarije betaalt men met de Forint. Een euro is min of meer gelijk aan 250 Forint. Je kunt in Siófok op veel plaatsen geld opnemen; de meeste pinautomaten in Siófok zitten in het centrum vlakbij de watertoren of aan de boulevard.

In Siófok is het gebruikelijk om 10% fooi te geven wanneer je uit eten gaat in een restaurant. Hier betaal je doorgaans een stuk minder dan je in Nederland zou betalen wanneer je uit eten gaat. Op de marktjes in de stad kun je gemakkelijk afdingen!

Vervoer

Van en naar Siófok
Van Amsterdam naar Siófok is zo’n 1500 km. Je kan dit het beste vliegen. De vlucht duur zo’n 2 uur naar Boedapest. Vervolgens is het nog een uurtje rijden naar Siófok.

Openbaar vervoer
In Siófok is er de mogelijkheid om gebruik te maken van het openbaar vervoer, zoals de bus en trein. Tevens rijden er taxi’s.

Huren
Er is ook de mogelijkheid om een auto, scooter of fiets te huren. Een scooter is een leuke manier om Siófok te leren kennen. Je betaalt slechts € 20,- voor een hele dag! Je rijd zo door alle pittoreske dorpjes langs het Balatonmeer.

Gezondheid

Inentingen
Voor een vakantie naar Siófok heb je geen inentingen nodig.

Drinkwater
Het is aan te raden om water te kopen in de supermarkt.

Dokter
In het centrum zijn een aantal apotheken te vinden, voor de hoognodige geneesmiddelen. Doktoren en tandartsen in Siófok vind je in het ziekenhuis aan de hoofdweg bij het Balatonmeer. Houd in de gaten dat je hier altijd direct contant moet betalen. Bewaar altijd je bonnetjes, zodat je de kosten in Nederland bij je verzekering kan declareren.

Reisdocumenten

Voor een vakantie heb je gelukkig geen visum nodig. Je kunt dus gewoon je ID-kaart of paspoort mee te nemen om veilig over de grens te komen.

Lokale informatie

Taal
In Siófok spreekt men Hongaars, zoals in heel Hongarije. Maar het merendeel van de bevolking spreekt ook een aardig woordje Duits of Engels.

Electriciteit
220 V

Tijdzone
Zelfde als Nederland.